Realigro.rs je prvi svetski pretraživač nekretnina gde možete da pronađete oglase za prodaju kuća u Haiti

Некретнина на продају на Хаитију

Хаити је карипска земља која дели острво Хиспаниола са Доминиканском Републиком на истоку. Чак и ако се земља још није у потпуности опоравила од земљотреса 2010. године, многи његови историјски споменици, који датирају почетком деветнаестог века, остали су нетакнути.

Главни град је Порт-ау-Принце. Хаити је нација са највећим афричким утицајем у Америци, то је земља са равном обнављањем. Тренутно постоје хиљаде становника који живе, раде и сарађују у мисијама развоја и сарадње.

Ако тражите куповину некретнина за продају на Хаитију, морате знати да се насељавање на Хаитију сигурно неће бити мирно искуство. Хаити је земља пуна контраста и сања о новој будућности за своју младу и надежну популацију.

Када је у питању стицање имовине за продају на Хаитију, важно је знати да у овом тренутку нема вјеродостојног регистра имовине. Превара и лажна продаја су честа, па је добра идеја да се добро прочита пре куповине некретнина за продају на Хаитију и увек се консултујте са адвокатом.

У последњих 15 година, Хаити је доживео веома брзо урбанизацију, удвостручујући број становника урбаних насеља од 3 до 6 милиона људи. Хаити је сада трећа најраспјешнија земља у Латинској Америци и Карибима, након Тринидада и Тобага и Мексика. Сваке године се више од 133.000 Хаитија пресели у град.

Многи становници Порт-ау-Принцеа се труде да пронађу место за живот по приступачној цени и води, док други остају без посла саобраћај на послу сваког дана.

Према томе, није лако наћи добра имовина за продају на Хаитију.

Упркос потешкоћама које произилазе из нагле урбанизације, нивои екстремног сиромаштва на Хаитију су смањени, док се покривеност неких услуга побољшала у градовима. Велики градови су повезани са мрежом главних путева, побољшавајући приступ микрокредитима.

64% Хаитијана живи у граду, а број становника у граду би могао да порасте са 6 милиона на 11 милиона до 2050. године. Ова брза урбанизација доноси са собом растућу потражњу за инфраструктуром, услугама и пословима, али изнад свега она такође доноси економске могућности и вјероватно растући број имовине за продају на Хаитију.

Ово је нарочито изненађујуће на улицама Порт-ау-Принцеа, које су пуно људи, малих продавача улица, телефонских продавница и шарених славина за славине, фарбаних комбија које се користе као јавни превоз. Да би искористили ове могућности, извјештај препоручује усавршавање урбанистичког планирања како би се затворио недостатак инфраструктуре и услуга и припремила се за будући раст града.

Повећан је приступ основним услугама, нарочито у урбаним подручјима, али је потребно урадити више за одговор на брзо растуће потребе: док становници Порт-ау-Принцеа или другог града Цап-Хаитиен имају бољи приступ у школама, здрављу и електричне услуге, две трећине градских становника немају адекватне санитарне капацитете, а стопа чврстог отпада је врло ниска.

Улагање на улице и побољшање ефикасности и погодности јавног превоза, као и јачање урбанистичког просторног планирања биће од суштинског значаја за смањење губитка људи у транзиту и олакшавање приступа пословима и тржиштима. Али, такође побољшава портфолио имовине за продају на Хаитију.

Низ скупих природних катастрофа умањио је користи урбанизационог процеса: преко 96% Хаитија је изложено двема или више природних опасности. У зонама земљотреса постоји висока концентрација зграда, а половина је изграђена на земљишту изложеним поплавама. После 2010

земљотрес, Хаити је развио информације и алате за планирање за управљање ризиком у случају природних непогода, као што су процене ризика од вишеструких претњи, мапирање сеизмичких подручја и изложене имовине.

  •  
    Селим се на Хаити. Исељеници и живе на Хаитију

        Уроњена у Карипско море, некадашњу француску колонију, прелепи Хаити је био један од првих народа који је прогласио своју независност од Америке. То је несумњиво једна од најмање богатих земаља на америчком континенту, али, наравно, и најјефтинија! Зашто причамо о томе? Да би вам пружили п ...

Mapa, kretanje cena i statistika

Srodne nekretnine

Cod. 40330

Prodaja Остало (земљишта), Haiti, Port-au-Prince, Petionville, Pernier

4,042,747.01RSD
Prodaja
Остало (земљишта)

517 m²
Овај објекат повољно се налази 30 минута од аеродрома, у сигурном делу у близини полицијске станице. Близина је главног пута и превоза аутобусом тап-т...
Cod. 5113

Prodaja Засебна кућа, Haiti, Port-au-Prince, Port-au-Prince, BOULEVARD center

24,256,482.08RSD
Prodaja
Засебна кућа

130 m²
Кућа у низу у малом насељу од 5 кућа. Приватна башта и плажа. Потпуно реновиран почетак 2008. године опремљен је америчком кухињом прилагођеном са ост...
Mapa, kretanje cena i statistika
 
 
2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Podešavanja

    Za bolje korišćenje Realigro sajta, podesite podešavanja za jezik, valutu, kvadratnih metara ili ha ft

    Cет сада Не приказуј поново
BB